有关日本旅游签证?

kevincb36 来自论坛日本版面
想要感恩节的时候去日本玩,但是电话日本美国的使馆,说没有日本的担保人不可以申请日本的短期旅游签证,只能申请transit visa。 不过发现,从美国经停日本回上海的机票比,从美国经停日本加拿大的机票要贵很多。(因为在美国居住的城市和加拿大比较近,所以才想到这样的方法) 不知道可不可以以经过日本美国加拿大为理由申请tansit visa。虽然这样听起来有点蛮荒谬的。请各位达人多多指点,感激不尽。
For Chinese passport holders (except Hong Kong, Taiwan)

Visa Requirements:

Applicant's valid passport, properly signed by the bearer (Please make sure that there is at least 1 page left in your passport for a visa to be affixed to.)

"VISA APPLICATION FORM TO ENTER JAPAN" (http://www.us.emb-japan.go.jp/j/download/VISA_APPLI.pdf), completely filled out and signed by the applicant

One recent photograph (2" x 2") attached to the visa application form. The photo must be no older than 6 months.

Proof of sufficient funds to defray all the expenses while in Japan (e.g. applicant's most recent bank statement - savings and/or checking accounts) If you are not paying for your trip, a letter from the person/entity covering the cost of your trip is necessary.

Flight itinerary issued by travel agency or airline company. We advise applicants not to purchase airline tickets until the visa is approved. Applicants, however, may be required to show purchased/issued tickets when applicants receive Japanese visa. Flight schedules of purchased/issued tickets should be the same flight schedules of the itinerary you submitted.

Applicants intending to use write-your-own or companion ticket must present applicant's (or qualifying airline employee's) Employment Verification letter from the airline company, explicitly authorizing the applicant to use the ticket.

Documents indicating the purpose of your visit

If you are visiting relatives/friends, an invitation letter from a relative/friend

If you are traveling for business, a letter from the inviting company in Japan and a letter from your company

If you are participating in a conference, printed material on the conference

If you are sightseeing, information regarding places you plan to visit, confirmation of hotel reservation, etc.

Immigration documents showing your legal status and permitting reentry into the U.S., such as permanent residency (green) card or I-94 and valid U.S. visa. (Students on a F-1 visa must present endorsed I-20 form and applicants on J-1 visa need to present endorsed DS-2019 form.) If you do not intend to return to the U.S., visa to next the destination (if required) must be affixed to your passport before you apply for Japanese visa.

Please note that in principle the Embassy of Japan in Washington DC does NOT accept an application from B-1 and B-2 U.S. visa/status holders. Those holders need to return to their home country in order to apply for a visa to enter Japan.

The Embassy of Japan reserves the right to request additional documents if deemed necessary.

Applicants shall appear in person except minors.

Please allow roughly one week, at least four business days, to have your application reviewed.
正好在头疼去日本玩的事情,搜到这个活帖子好高兴。

看到ls说刚刚直接签了短期旅游,请问你是绿卡持有者还是F1身份呢?我看他们网页上写F签证的人还是需要日本担保人,但是对有绿卡或是一年以上工作签证(H之类的吧)这条就不适用。我还是F1签证,不太想麻烦在日本的熟人,不知道现在旅游签证放宽条件了之后是不是还没宽到我们头上……

另外我想问如果想和BF一起去,是不是担保人要给我们各自写一封邀请信,还是就给我写,然后我带BF去签证说我们俩要一起去旅游?
日本美国各个城市的领馆标准的确不同,是很混乱.

我前阵子刚在芝加哥签出,我们就是签的短期旅游.不用担保(但他们网站上却说要担保).

而且速度超快,24小时就可以去拿签证.领馆的人说,一般90%都能签出.

另外那个transit的签证,也是蛮混乱的.领馆说,15天是最长的,但不保证就给足你15天,

给多少天是领馆决定的.如果你去日本玩的时间长,领馆就不让你签transit,而让你改签短期旅游.

以上都是最新的在芝加哥领馆的信息.
引用 “原帖由 熊虎山庄 于 2009-8-6 06 发表

估计是北京(或者东京)的喜讯还没有传到华盛顿这个瑶寨。你没有多少选择,要么直接去签,跟他们讲道理(最好把日本外务省关于中国人个人旅游签证的喜讯告诉他们),要么看看坛里哪个在日本穷游给你出一份身元保证 ... ”

哈哈...阿Q得很cute
不知道你是在什么地方看的这个呢?

可是我电话纽约的使馆,他们说我这个状况是不可以申请旅游的,一定要签那个transit才可以的。

我明天有机会再电话过去问问他们好了!

多谢了!不知道是不是不同的地方的对中国护照的签证要求是不一样的。
lz不要申请transit visa,有可能会被拒绝入境,然后才3天不够你玩的,你还是申请一下个人签证吧,日本现在个人签证申请还是很容易的,只要提供足够存款证明
我就是申请的transit visa啊,可以参考我的帖子,我在美国申请的,
打倒日本帝国主义!打倒一切反动派!毛主席万岁!
我从这家办的签证 https://z.qyer.com/deal/114465/ 客服张柏宾很棒,第二次买了,签证也在这边办理的,值得信赖

美国
办理周期:18个工作日(收齐材料之后)
是否面试:是
可停留天数:180天
入境次数:多次
签证有效期:十年
受理范围:北京,天津,湖北,陕西,甘肃,河北,河南,湖南,江西,内蒙古,宁夏,青海,山东,山西,新疆,西藏

澳大利亚
办理周期:22个工作日(收齐材料之后)
是否面试:否
可停留天数:以使馆签发为准
入境次数:多次
签证有效期:90天-1年
受理范围:北京,辽宁,天津,陕西,河北,黑龙江,河南,吉林,内蒙古,山东,山西

加拿大
签证类型:个人旅游签证
入境次数:多次
停留时间:180天 (根据您的实际情况由海关判断给您签证的有效停留期,此项由海关掌控,无法申请也无法自行挑选,请见谅)
有效期:1-10年(根据您的实际情况由使馆判断给您签证的有效期,此项由使馆掌控,无法申请也无法自行挑选,请见谅)
办理时长:23个工作日(收齐材料之后)(以购买商品为准),节假日和旺季有可能顺延,请提前办理
是否面试:否
递签城市(领区):北京领区
受理范围:北京领区:北京,上海,广东,四川,辽宁,重庆,天津,湖北,陕西,江苏,安徽,福建,甘肃,贵州,海南,河北,黑龙江,河南,湖南,江西,吉林,内蒙古,宁夏,青海,山东,山西,新疆,西藏,云南,浙江,广西