八月底上海出发去东非,看迁徙和火烈鸟,征询建议

garrison 来自论坛非洲其他国家版面

时间行程已确定,8/22~8/30,5+4天,谢谢各位朋友帮助。。。

各位XDJM大家好,我们很少远足,欧美澳虽说都去过,但都是工作和学习,并非专程旅游。。。看了这么多好帖子写东非的,这次真的心动了,计划今年8月底上海出发去东非,看迁徙和火烈鸟,还有去桑岛。

看迁徙的心愿由来已久,想感受百万动物大迁徙的大场面,如果有幸看到过河的壮观场景就更棒了;想看火烈鸟那当然源于“走出非洲”,真的很感动;另外我们没有去过马尔代夫,听人说桑岛还有拉姆岛这些印度洋岛屿风格很像,那去一次也去看看,想潜水看热带鱼,这样就可以省了再单独去马尔代夫的机票了和时间了,呵呵。。。

我们上海出发,注意我们是8/20~9/10期间去,10天左右的行程,因为了解下来这个时候是看迁徙的最佳季节,我们主要去马赛马拉和纳库鲁,以及桑岛(或拉姆岛);塞伦盖蒂如果去也是路过,不会做SAFARI,因为这个时候动物都在马赛;恩格鲁火山口/安波塞利公园待定;由于时间短我们不会爬KILIMAJALO,我们的宗旨是去一个地方就稍微深度一些,不想走马观花走过场,也不想浪费太多时间在路上,搞得人很累。。。;
Will arrive at Nairobi on August 24th. It's indeed a long flight from LA

Kenya Airways has direct flight operations between Nairobi and Mahe (Seychelles) on Tuesdays, Thursdays and Sundays. It would be great if we can set the safari date soon so I can book the tickets to Seychelles.

Garrison,

Yes our timing is better. Hope to see scenes of thousands of animals crossing Mara river.

Here is another good reference article:

喳喳夫妇非游记,肯尼亚坦桑尼亚10日行

http://bbs.go2eu.com/viewthread.php?tid=152062&extra=page%3D2%26amp;filter%3Ddigest

Lake Navaisha is on the way to Lake Nakuru from Nairobi and 新月岛 looks really nice. It offers different experience walking with animals than a traditional safari. I would not mind spending a night at NAVAISHA COUNTRY CLUB where 喳喳夫妇 stayed.

Per the homework I did, Treetop is more about its big name. I am flexible. If most people opt not to do it, I am fine.

Another issue is lodging. I hope most people are like me: prefer lodge than camp.

Hakim,

My US cell is 7025056557. Call to discuss if you want.
临时方案,征建议:

第1天 内罗毕-马赛马拉,下午SAFARI,晚上住马赛马拉公园内酒店 (真正公园内的只有SERENA和KEEKOROK,比较外围便宜些的是MARA SOPA)

第2天 全天马赛马拉SAFARI, 晚上住马赛马拉公园内CAMP(我们希望有一个晚上体验一下CAMP的感觉,如果大家都不希望省钱又体验,我们可以放弃)

第3天 早上马赛马拉SAFARI(6点~9点), 10点出发去NAWASHA(路上3.5小时), 下午参观,住NAWASHA COUNTRY CLUB

第4天 上午出发去游湖和新月岛,下午出发去NAKURU(路上约1.5小时), 下午看鸟,住(NAKURU LAKE LODGE或SAROVA LION LODGE)

第5天 上午看鸟和游湖,下午出发回内罗毕(路上约3个小时),晚上到达
引用 “原帖由 Porcue 于 2009-3-12 06 发表

Sorry I cannot type Chinese at work....

Hihi, Garrison,

My bf and I also plan a trip to Kenya around the same time (8/20~9/10期间). Instead of 桑岛/拉姆岛, we plan to go to Seychelles after the ... ”

Hi, Porcue -

Me, my husband and another pal are planning a trip to Kenya at that time as well. My husband and I will be departing from Seattle, and the other guy will be departing from Shanghai. If interested, we can pair up to save up the safari cost
马赛马拉是看不到动物过马拉河的,动物过河只发生在塞伦盖蒂。我们的资源被肯尼亚盗用了。
Hi Garrison, 我也在上海,时间也合适,可否email我做具体联系呢,谢谢,timberlands@sohu.com
这个时间和我得很相似哎。LZ干脆组织一下大家拉,看看我们有多少人可以一起share的。
如果成团的话 告诉我一下 我也参加 sunbl@xh.sh.cn 上海 男 42岁
zdlight
锦囊作者
我们也打算差不多时间去呢。