请问一个关于加拿大护照免签国家的问题?

郭大胡子 来自论坛加拿大版面
加拿大护照免签国家,网上有若干版本,有的说125个,有的说52个,差的也忒多了,也许125个的算上了落地签和地区(属地),请问谁知道确切数字和具体名单?谢谢!

顺便问一句:加拿大护照去巴西阿根廷免签吗?如果不免签,要多少加刀才能签下来?谢谢

共183个国家与地区

Africa

Countries and Territories Conditions of access

Botswana 90 days

Cape Verde Visa issued upon arrival

Comoros visa issued upon arrival

Djibouti visa issued upon arrival for DJF3,000 (10 days), DJF5,000 (1 month)

Egypt 30-day visa issued upon arrival for US$15

Ethiopia 3-month visa issued upon arrival for US$40

Kenya 3-month visa issued upon arrival for US$50

Lesotho 14 days

Madagascar 90-day visa issued upon arrival for MGA28,000

Malawi 90 days

Mauritius 6 months per year (tourist), 90 days per year (business)

Mayotte 90 days

Morocco 3 months

Mozambique 30-day visa issued upon arrival for US$25

Namibia 90 days

Réunion 90 days

Rwanda 90 days

Saint Helena visa-free access

Senegal 3 months

Seychelles 1 month

South Africa 90 days

Swaziland 60 days

Tanzania visa issued upon arrival for US$50

Togo 1-month visa issued upon arrival for XOF10,000 ~ XOF35,000

Tunisia 3 months

Uganda 6-month visa issued upon arrival for US$50

Zambia visa issued upon arrival for US$25 (single), US$80 (multiple)

Zimbabwe 3-month visa issued upon arrival for US$65

Americas

Countries and Territories Conditions of access

Anguilla 3 months

Antigua and Barbuda 1 month

Argentina 90 days

Aruba 180 days

Bahamas 21 days

Barbados 6 months

Belize 90 days

Bermuda 6 months

Bolivia 30 days

Cayman Islands 30 days

Chile 90 days - an entry tax of US$132 is charged

Colombia 90 days

Costa Rica 90 days

Dominica 21 days

Dominican Republic 30-day visa issued upon arrival for US$10

Ecuador 90 days

El Salvador 90 days, $10 tourist card required

Falkland Islands 3 months

French Guiana 90 days

Greenland 3 months

Grenada 3 months

Guadeloupe 90 days

Guatemala 90 days

Guyana 3 months

Haiti 3 months

Honduras 3 months

Jamaica visa-free access

Martinique 90 days

Mexico 180 days

Montserrat 3 months

Netherlands Antilles 14 days

Nicaragua 90 days

Panama 30-day Tourist Card issued upon arrival for US$5

Peru 90 days

Puerto Rico

Saint Barthélemy 90 days

Saint Kitts and Nevis 14 days

Saint Lucia 6 weeks

Saint Martin 90 days

Saint Pierre and Miquelon 90 days

Saint Vincent and the Grenadines 1 month

Trinidad and Tobago 3 months

Turks and Caicos Islands 30 days

United States 6 months

Uruguay 3 months

Venezuela 3 months

British Virgin Islands 30 days

United States Virgin Islands 6 months
谢谢楼上各位!.看来去巴西肯定要签证,现在去澳大利亚都需要提前办个手续,看上去不是很方便.

It is estimated that 187 countries and territories granted visa-free or visa-on-arrival access to ordinary Canadian passport holders. 150 (visa on arrival for free counted) countries and territories are visa-free accessible. Visa prior to arrival or pre-arrangement required for countries or territories not mentioned below.
引用 “原帖由 列治文小市民 于 2008-12-19 01 发表

加拿大护照去澳洲只要在澳洲移民局网站花$20登记一个电子visa就可以。不麻烦,可是体现出澳洲政府比较操蛋吧。

建议加拿大政府对澳洲人要求签证。 ”

我同事,加拿大国籍,她都不知道之前去澳洲的visa有效期是十年,前个月就多花了20刀办了这个所谓的电子visa。而且还不能退款的。
引用 “原帖由 郭大胡子 于 2008-11-28 13 发表

加拿大护照免签国家,网上有若干版本,有的说125个,有的说52个,差的也忒多了,也许125个的算上了落地签和地区(属地),请问谁知道确切数字和具体名单?谢谢!

顺便问一句:加拿大护照去巴西阿根廷免签吗? ... ”

lp上说巴西需要签证,阿根廷不要
这个问题应该查加拿大外交部网站。而且这里的人基本上都是中国护照,应该不会太了解加拿大护照的事情。
wikipedia Canadian visa. you will get a complete list..
http://www.delta.com/planning_reservations/plan_flight/international_travel_information/visa_passport_information/index.jsp

去这里看看吧!