澳大利亚600签证被拒,能写信向签证官解释并请求重新审核么?

outtree 来自论坛签证版面

4月23日签证中心把我的申请送到了领事馆,然后一直都没有消息,三天前同事告诉我说领事馆打电话给她,调查我的情况。然后今天就收到了拒签信。

我是在家异地远程办公的,已经在这家公司工作9年多了,职位是技术经理,各方面都很稳定。工资收入在银行流水账里都有体现。电话调查重点问了我是做什么的,同事回答做IT的,这也没错啊,我本来就是IT部的技术经理嘛。然后问我工作多久了,同事说很久了,有8,9年了吧。又问我上次回公司是什么时候,同事说大概4月份,然后问4月几号,同事说记不清了,对方问,既然是同事,怎么会记不清他上次回办公室的具体日期,同事说,要想知道具体日期,我得查一下。我想这也没错啊,我们公司那么多人,我和那个同事又很少共事,就是碰面了打个招呼而已,人家怎么可能会对我上个月哪一天出现在办公室有清晰的印象?

最后对方说,可能会给我打个电话核实一下,结果不巧,我当时不在家,手机又没电,所以压根不知道人家给我打电话了没有。

就这样,被拒签了。拒签理由如下:

I have considered the information provided in support of this application. You have stated that you want to visit your brother who is an Australian citizen and accompany your injured niece back to Australia. You claim to be employed as a technical manager. Our office has attempted to verify your employment claims and found inconsistencies between the information you provided and the information our checks revealed. These inconsistencies raise doubts as to the bona fides of your intentions. In addition, I have considered the evidence of financial support from your brother. However, whilst support from family and friends in Australia is taken into consideration during application assessment, the onus is on the applicant to demonstrate their genuine travel intention. On balance, I find that the claimed compassionate reasons for travel do not outweigh the inconsistencies and concerns in relation to your employment and travel intentions. I am therefore not satisfied that you genuinely intend to stay temporarily in Australia for the purpose you have stated, and must refuse your application.

虽然拒签信上说:This decision can be reviewed. 但是,我得在6月初到澳大利亚,所以,无论是申诉还是重新申请,都已经来不及了。律师给我的建议是,让我下周去公司的时候,带上我们的CEO,一起去使馆找签证官解释一下,看看他们是不是有什么误解的地方,因为我的申请材料上所写的情况全是真实的,没有一丝一毫的虚假成分。

但我觉得,虽然我们的CEO是个英国人,并且他愿意陪同我到使馆去解释,但问题是,人家签证官能见我们么?或者,我写一封信解释一下情况,让我们CEO也写一封信证实一下,然后到领事馆去委托前台交给签证官,这会有用么?