请教四月中旬五天慕尼黑及周边行程(已列出每天具体行程,请大家帮忙指正不妥的地方)

hioneheart 来自论坛德国版面
Munich – Salzburg – Munich- Schloss Neuschwanstein – Munich

Travel itinerary (14th April 2011 – 18thApril 2011)

Day 1: 14th April 2011 (Thursday)

Munich

10 -11 : Munich airport (MUC) à Munich Hbf

SBahn: S1/S8 to Town centre (around 45minutes)

11 – 4 BMW Welt, Olympic Tower,Olympic stadium

11 -11 Munich Hbf à BMW Welt

à Scheidplatz (U2, towardsFeldmoching)

à Olympiazentrum (U3, towardsMoosach)

(Journey around 15 minutes, every 10minutes)

1 – 1 BMW Welt à Olympic Tower (Olympiaturm)

(around 12-min walk)

2 – 3 Olympic Tower (Olympiaturm)à Olympic Stadium

(around 12-min walk )

Olympic monument

4 – 5 Olympic Tower (Olympiaturm)à Hauptbahnhof#1

5 – 6 Pick up luggage and checkin

6 -7 : Marienplatz à Herrsching (Ammersee), around 53mins.

8 -9 : Herrsching à Munich Hbf, around 33 mins.

Day 2: 15th April 2011 (Friday)

Neuschwanstein Castle

9 - 6 München Hbf à Füssen Bahnhof

Füssen Bahnhof à Castle ticketoffice

Walk uphill (around 20ish mins)

Visit the castle

Marienbruecke (Mary’s bridge)

Carriage downhill

Füssen Bahnhof à München Hbf

Day 3: 16th April 2011 (Saturday)

Munich

8 – 12 Town centre aroundMarienplatz

12 marienplatz clock tower

12 set off to Allianz Arena

3 Bayern vs. Bayer Leverkusen

Day 4: 17th April 2011 (Sunday)

Salzburg

7 Set off to Salzburg

München Hbf à Salzburg Hbf

Hohensalzburg Fortress (funicula)

Mozart’s Birthplace

Mozart’s Residence

Hellbrunn Palace & Trick Fountains

Wüstenrot Bank (Alpenstrasse 70, 5020 Salzburg, Austria)

Guesswerk (Söllheimer strasse 16, 5020 Salzburg, Austria)

17 Salzburg Hbf à München Hbf

Day 5: 18th April 2011(Monday)

Munich

8 Set off

Pavillons Kandinsky

Englischer Garten

Deutsches Museum

München-Riem Church Centre

Station St. Quirin-Platz (U1)

Station Georg-Brauchle-Ring (U1)

8 Set off to Munich airport (MUC)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunrise and sunset in Munich,14th–18th April 2011

Date

Sunrise

Sunset

Length of day

14 April 2011

13h 35m 03s

15 April 2011

13h 38m 26s

16 April 2011

13h 41m 49s

17 April 2011

13h 45m 10s

18 April 2011

13h 48m 31s

Information from: http://www.timeanddate.com/

德国铁路DB信息查询:http://www.bahn.de/i/view/GBR/en/index.shtml

德国市内交通查询:http://www.mvv-muenchen.de/en/home/

Salzburg information: http://www.salzburg.info/en/
慕尼黑玩两天足够了,但球赛绝对值得看 :)