中国驾照在英国可以租车吗?

口丁口丁
穷游精华作者
来自论坛英国/爱尔兰版面
中国驾照,凭借公证件或者没有公证件,在英国可以租车吗?
原文:http://bbs.qyer.com/thread-918711-1.html中国游客在英国租车需要的材料:
1、中国驾照(至少1或2年以上);
2、护照;
3、信用卡能付款(有的接受现金);
4、年龄各公司规定不同,最少17岁以上;
5、英国的住址。

大的租车公司需要 international driving licence,但针对中国顾客,各公司规定不同,如下:
(注意:很多当地租车公司都接受中国驾照)

1、Hertz需要在其在国内分店提供证明和盖章,原文如下:
- Driver's licences issued by the People's Republic of China may be
accepted provided you present an official Hertz Certification form.
Hertz China will issue this form on Hertz notepaper and will incorporate
the Hertz China Corporate seal. A scanned copy of the original licence
will appear on the Certification form. The Certification form is valid
until the expiry date of the driver's licence. Both the Certification
and the original licence must be produced at the time of rental;

2、Thrifty需要 international driving licence,原文如下:
We have reviewed your query regarding your Chinese driving licence for
rental and can advise that we would normally require an International
Driving Permit in order to provide the translation of the licence. In
order to confirm this we would suggest contacting the branch you are
renting from directly.

3、Enterprise需要 international driving licence或官方翻译;

4、AVIS需要 international driving licence

欢迎补充。