紧急咨询:家属来London短期探亲,全家办理french签证

littlerosy 来自论坛签证版面
各位网友:

最近几天频频求助于穷游网。刚解决了预约问题,现在签证材料中又搞不明白了,求教:

我是英国学生签证,爱人和孩子是英国的6个月签证,现在全家办法国旅游签证。我爱人在国内已经准备了婚姻公证和孩子的出生证明(使馆电子邮件告诉我国内的公证可以)。但是下面一条适用于我家人的,我不明白:

If visiting the UK, i.e. either holding a C-Visit British visa or with a British Residency valid for 6 months or less:

8. Your confirmed return travel ticket to your country of residence;

9. Proof of your stay in the UK (letter from the British school/ company for studies/ business, letter of invitation from your daughter/ son/ sponsor in the UK + their passport + their birth certificate with English translation certified by Embassy). Those applicants must apply in person

我觉得我们全家一起办法签,我再给家人写邀请函,出具我自己的出生证明,好像有些滑稽,问了使馆,法国使馆给我的电子邮件回复是:

You will need to provide: proof of relationship (marriage certificate, birth certificate), a letter of sponsorship from yourself and your passport.

难道我还要办理领一份婚姻证明吗?孩子的出生证明是要证明我们是她的父母,我的出生证明要证明什么?那位有办理过的?
我自己想着办理一份婚姻公证,但是要2份copies;孩子的出生证明也如此。请办理过的朋友给与确认。