[求助] 爱尔兰签证可不可以去英国?

h3ren 来自论坛签证版面
八月底去爱尔兰开会,想顺道去英国一次,可不可以免签,一定要再签一次英国的吗?

还有,有没有人同去啊?
只有持有英国访问签证的人,去爱尔兰短期访问才不要签证,其他类型的英国签证不行,要另外签证。我拷贝给你看一个文件,是爱尔兰大使馆官方的文件:
The Short-stay Visa Waiver Programme

Information Note

The Short-stay Visa Waiver Programme was announced by the Government as part of its Jobs
Initiative with a view to promoting tourism from emerging markets. It is due to commence on
1 July 2011. The programme will run as a pilot up to end October 2012 but may be amended
or expanded at any point depending on experience of the pilot.
The main points of the programme are:

Persons granted leave to enter the UK (i.e. granted a “UK visa”) as a general visitor,
child visitor, business visitor or sporting visitor will be able to travel to Ireland within
the period of validity of their leave to remain in the UK without the requirement to
obtain an Irish visa.

The period of validity of leave to remain in the UK for the above categories is 180 days
but the maximum stay in Ireland will be 90 days or to the end of the period of validity
of the UK leave to remain, whichever is the shorter. It should be stressed that the need
for a visa to visit Ireland is not eliminated by this programme. Visitors from visarequired
countries will still require an Irish visa (for direct travel to Ireland) or a UK
visa (for travel to Ireland via the UK). What is eliminated by this programme is the
need to have both an Irish and UK visa when visiting Ireland via the UK.
The person travelling will be required to land in and have gained lawful entry to the
UK, on foot of the current leave to enter (visa), prior to travel to Ireland. Lawful entry
will be attested by the appropriate entry stamp of the UK Border Agency. Therefore,
transit passengers through the UK to Ireland, who do not pass through immigration in
the UK, will still require an Irish visa. There is no minimum length of stay in the UK
required before travel to Ireland.

早知道我就不办英国的2年签证

引用 “

welcomewelcome写道:

爱尔兰开会的话 就是没有长期居住的停留 是办不了ID卡的

爱尔兰的居留ID卡 只能回中国英国签证

而且即使你是在爱上学的学生 英国签证也至少要3个工作日 新规则已经生效了很久了

不过 推荐你买Aer Lingus的机票 从都柏林机场可以Self Check In 没人会查你的签证的 而到了英国 走的是Domestic Arrival通道 英国海关也不会查的 呵呵 一个漏洞 很多朋友屡试不爽”
爱尔兰开会的话 就是没有长期居住的停留 是办不了ID卡的

爱尔兰的居留ID卡 只能回中国英国签证

而且即使你是在爱上学的学生 英国签证也至少要3个工作日 新规则已经生效了很久了

不过 推荐你买Aer Lingus的机票 从都柏林机场可以Self Check In 没人会查你的签证的 而到了英国 走的是Domestic Arrival通道 英国海关也不会查的 呵呵 一个漏洞 很多朋友屡试不爽
引用 “

h3ren写道:

八月底去爱尔兰开会,想顺道去英国一次,可不可以免签,一定要再签一次英国的吗?

还有,有没有人同去啊?”

答案是否定的! 2 个国家都不是申根国,行事独立的主权,所以你要去搬签证
就像从英国去 DUBLIN 的通道

LIVERPOOL - BELFAST - (TRAIN) - DUBLIN